با حفظ کردن قواعد ،نمی توان راه رفتن را آموخت.
در هفته کارآفرینی قرار داریم و بهبود داداش زاده هم خودش را یک کارآفرین می داند و اینکه سطوری را به همین مناسبت با کمک گرفتن از کارآفرینان نگارش می کنم از این حیث است که بیشتر به مقوله فکر کنم، با این جمله آلبرت انشتین (عقل و منطق شما را از نقطه الف به ب می رساند. اما خیالپردازی شما را به همه جا می برد ) می خواهم با شما مسیری را طی کنیم.
کارآفرینی چیست؟
کارآفرینی ( Entrepreneurship) واژه ای نسبتاً قدیمی است که ریشه فرانسوی دارد. کارآفرین به شخصی گفته می شود که با هدف کسب سود، شغلی را راه اندازی کند. امروزه حدود ۶۰۰ میلیون نفر کارآفرین در جهان وجود دارد. هفته جهانی کارآفرینی بزرگترین اتفاق و رویداد هماهنگ جهت ترفیع و ترویج کارآفرینی در جهان هفته جهانی کارآفرینی (GEW) نام دارد که همه ساله در بازه زمانی ۱۷ تا ۲۴ نوامبر در کشورهای مختلف جهان با برگزاری مراسم مختلف گرامی داشته می شود. این هفته بزرگ شامل هزاران رویداد در سراسر دنیا می باشد و نمی توان آن را به یک رویداد و اتفاق واحدی اطلاق کرد.
طبق تعریف واژه نامه دانشگاهی وبستر ، کارآفرین به کسی گفته میشود که در برابر مخاطرات یک فعالیت اقتصادی تعهد می دهد و سازماندهی آن را تقبل کرده و اداره می کند.
هفته ی جهانی کارآفرینی برای بار اول در سال ۲۰۰۷ با مشارکت ۳۷ کشور با حضور «کارل شارم» رئیس جمهور سابق و مدیرعامل شرکت کافمن و نخست وزیر اسبق انگلیس «گوردن برون» برگزار شد. که در همین سال منتج به پیوستن ۱۸ سازمان اصلی به این کمپین شد.
ناگفته نماند که هفته جهانی کارآفرینی با این ایده آغاز شد که:«اگر جنبشی جهانی برای الهام بخشی، ایده پردازی و گام نهادن در سفر کارآفرینی برای مردم دنیا وجود داشت، چه می شد»
هدف از نامگذاری و تعیین هفته جهانی کارآفرینی ، ایده دادن و کمک به تمام کسانی است که قدم در مسیر کسب و کار گذاشته اند و البته ناگفته نماند در این مسیر جلب مشارکت بخش خصوصی برای گسترش فرهنگ کارآفرینی تاکید شده است. در این بخش ۸ توصیه ای که ریچارد برانسون یکی از کارآفرینان موفق ارائه می دهد که بنده هم بخشی از آن را در طول کارآفرینی زندگی کرده ام به اشتراک می گذارم .
۱-باید تجربه کسب کنید وقتی کار جدیدی را آغاز میکنید، به هیچ وجه نمیتوانید تصور کنید که چه چیزی ممکن است پیش بیاید. همیشه اولین بار انجام دادن هر کاری، خیلی سخت است، هیچ تضمینی هم وجود ندارد که موفق خواهید شد یا خیر. هر چند از دوران نوجوانی کار کردن را آموختم موقعی که در کارخانه ای بودم و حقوق بالایی هم می گرفتم تصمیم گرفتم شرکت دانش بینان پویندگان بهبود کیفیت را تاسیس کنم و بعد از این شرکت به یک هلدینگ تبدیل شد و در حال حاضر جاری هست و راه نرفته بیشتری داریم که باید پیموده شود و می شود
۲- خودتان را در موقعیتهای بالاتر قرار بدهید به همان اندازه که داشتن یک شخصیت قوی و مستقل اهمیت دارد، اعتماد کردن به دیگران هم مهم است. اگر به واگذاری کار به دیگران اعتقاد نداشته باشیم ،روند کارآفرینی به یک حالت مجری و یا مدیر اجرایی تبدیل می شود. آن موقع دیگر نمی توان دنبال خلاقیت و نوآوری رفت . استیو جابز می گوید زمان شما محدود هست ،بنابر این آنرا با زندگی به سبک دیگران هدر ندهید .اجازه ندهید زمزمه های دیگران باعث شوند تا صدای درونی خود را نشنوید.از همه مهمتر ،شجاعت این را داشته باشید که به حرف دل خود و یافته های درونی خود عمل کنید .آنها به خوبی می دانند که شما دوست دارید چه کاری انجام دهید .همه چیزهای دیگر در درجه دوم اهمیت قرار دارند.
۳- قوی باشید و اعتماد کنید به همان اندازه که داشتن یک شخصیت قوی و مستقل اهمیت دارد، اعتماد کردن به دیگران هم مهم است. بعضی اوقات لازم است تا اعتماد کنید و کار را به دست دیگری بسپارید. مدیریت را در اختیار داشته باشید اما بگذارید دیگران هم ببینند که مورد اعتماد شما واقع شدهاند و آنها را قبول دارید. تعریف مدیریت از زبان پیتر دراکر (کار با دیگران و بوسیله دیگران) را اگر مدنظر قرار بدهیم قطعا مدیران بیشتری در سازمان رشد می کنند نباید از واگذاری مدیریت به دیگران واهمه داشته باشیم
۴- اجازه ندهید شکستها شما را ناامید کنند وقتی در کاری شکست میخورید، به جای ناامید شدن، ایراد را پیدا کنید و سعی کنید تا نقطه ضعف را تقویت کنید. یکی از شاخصه های کار آفرین نترسیدن از شکست هست و حداقل اینجانب از ۳۰ ماه گذشته وارد عرصه جدیدی از کارآفرینی شدم که شاید عوامل بیرونی فکر نمی کردند که تولدی دیگر می تواند برای یک کارآفرین اتفاق بیفتد ولی افتاد
۵- با محافظهکاری به جایی نمیرسید زیاد قانون وضع نکنید. به جای اینکه فقط از قوانین پیروی کنید که مبادا اتفاقی بیفتد، راه آزمون و خطا را در پیش بگیرید. باید نسبت به کاری که میکنید، احساس مسوولیت داشته باشید و آزاد باشید تا راه های متفاوت را امتحان کنید. برخی اوقات کارآفرینان در ایجاد هدفی ، بروکراسیهای زیادی را ایجاد می کنند و ارزش افزوده فعالیتها کاهش مییابد، باید هوشمندانه عمل کرد و سریع تغییر را در سرلوحه تصمیم گیریها لحاظ کنیم و یادمان باشد کلمه تغییر هست که تغییر نمی کند
۶- بهترین روش یادگیری، روش عملی است برانسون عقیده دارد که اصلیترین عامل پیشرفت یک شرکت، افرادی هستند که آن را میگردانند. باید عقیده داشته باشیم که باید روی افراد سرمایهگذاری شود تا یاد بگیرند کارها را به بهترین شکل انجام بدهند. به علاوه، یک سرمایهگذاری خوب دهها بار بازگشت و سود به همراه دارد، ضمن اینکه همیشه هم مورد اعتماد و تحسین افرادی که روی توانایی آنها سرمایهگذاری کردهاید، قرار میگیرید. بهترین راه برای آینده مان، ساختن آن است.
۷- تجارت باید خلاقیت، شادی و شراکت افراد را برانگیزد. برانسون عقیده دارد که کارمندان هرگز نباید احساس کنند که فقط برای جمع کردن سرمایهی شرکت استخدام شدهاند. افراد باید مشتاقانه برای کمک کردن به کار شرکت حاضر شوند.
۸- تجارت یعنی جمع کردن افراد خوب، برانسون عقیده دارد که اصلیترین عامل پیشرفت یک شرکت، افرادی هستند که آن را میگردانند. تجارت چیزی نیست جز دور هم جمع شدن یک گروه از آدمهایی که آن را پیش میبرند. در واقع هر شرکت، همان عوامل و کارمنداناش هستند. امروز را روز فرخنده می دانم و همیشه به اینکه کسانی که زمینه کار آفرین شدن دارند باید دست آنها را فشرد و تشویق کرد که خودشان را در این عرصه آزمایش کنند. همه ما کارآفرینان زیادی را می شناسیم که از هیچ به ثروت کارآفرینی رسیدهاند از علی دایی تا استیو جابز و همه انها حداقل ۶۰۰ میلیون نفری که در دنیا کارآفرینی می کنند یادمان باشد که هوش فقط ۱ درصد در موفقیت تاثیر دارد، بقیه خواستن و تلاش هست. باید الگوهای کارآفرینی در جامعه رواج پیدا کند، باید فاصله دانشگاه با محیط کارآفرینی کمتر شود ،باید تلاش کنیم موانع سر راه کارآفرینی برداشته شود، نیاز است بیش از این اندیشه کنیم و نگرش کارآفرینی را در جامعه گسترش دهیم.
باید از کارآفرینان جوان و جویای نام قدردانی کنیم و انگیزه لازم را برای اینکه بتواند قواعد بازی را بهم بزند و بسوی قله ترقی حرکت کند وظیفه همگانی هست
پیش بسوی کارآفرینی و شکستن پارادوکس های سر راه کارآفرینی
بهبود داداش زاده عضو هیات مدیره کانون کارآفرینی استان گیلان
Iranqc.com
۰۲:۵۶ بعدازظهر
۰۳:۴۳ بعدازظهر
ثبت ديدگاه